Training ”Managementul Proiectelor”…

Scrierea și managementul proiectelor este un subiect actual. Atît asociațiile obștești, ONG-urile, grupurile de inițiativă cît și companiile private, pentru a se dezvolta și pentru a-și implementa ideile, au nevoie de resurse din exterior, granturi. Pentru a aplica la un grant, membrii acestor organizații au nevoie de competențe atît în domeniul întocmirii corecte a formularului de aplicare și raportului final, cît și gestionării adecvate a resurselor financiare, umane și logisticii pe parcursul implimentării.

Pentru toți cei interesați de subiect, Autoguvernarea Studenților USM a invitat-o pe dna. Ana Ciofu, de la Centrul pentru Dezvoltare Socio-Economică şi Susţinere a Antreprenoriatului Inovaţional, care pe data de 13 și 15 februarie a condus un training. A fost un curs de inițiere în domeniul managementului de proiecte.

Timp de două zile, participanții au deprins regulile de bază în scrierea proiectelor, elaborarea bugetului, identificarea finanțatorilor, modalitățile de aplicare la granturi și gestionarea eficientă a timpului și resurselor. În cadrul trainingului, studenții, formînd grupuri de lucru, au avut ocazia să aplice în practică cunoștințele acumulate prin intermediul elaborarii secvențiale a componentelor unui proiect (identificarea problemei, cauzelor, obiectivelor conform caracteristicilor SMART, planul de activități, bugetul, raportul).
În urma activităților, participanții au acumulat deprinderile necesare pentru a-și implimenta ideile prin intermediul granturilor.

S-ar putea să-ți placă și Mai mult de la autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.