Oratorul USM 2015

Pentru al treilea an consecutiv, Autoguvernarea Studenților Universității de Stat din Moldova organizează concursul de oratorie „Oratorul USM 2015” în cadrul căruia studenții de la toate facultățile USM au posibilitatea să participe și să se afirme.

Compus din trei etape, concursul a venit să reliefeze calitățile oratorice ale celor 7 vorbitori. Aceștia au avut de pregătit, pentru prima probă, un discurs pe tema „Eu sunt urmașul Evei”, iar la proba improvizării, studenții au avut la dispoziție circa două minute ca să vorbească despre „Cum ar fi/ce ar face dacă ar opri timpul”.

O nouă probă introdusă în acest an de către organizatori a fost etapa „Lanțul slăbiciunii”, în care vorbitorii, conform numărului de ordine, au continuat fraza propusă de moderatori cu referire la ASUSM. În cadrul acestei probe,juriul a ținut cont de originalitatea ideilor expuse.
„Ne-am propus să mai adăugăm o probă la tradiționalul concurs de oratorie, pentru a-l diversifica și a-l face mai interesant, încât atât oratorii, cât și publicul să afle lucruri noi despre Autoguvernarea Studenților USM, astfel să-i îndemne să contribuie la crearea unei vieți active în rândul studenților USM”, au comunicat organizatorii concursului. 

Astfel, locul III a fost obținut de Fiodor Tonu, student la Facultatea de Istorie și Filozofie, locul II i-a revenit Cristinei Voroneanu de la Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative, iar titlul „Oratorul USM 2015” i-a revenit Laurei Muruzuc, studenta Facultății de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării.

„Eu am ținut enorm la acest concus căci cuprinde domeniu care îmi place și în care mă regăsesc. A fost un concurs puternic și acestă caracteristică nu o dă numărul de oameni din sală, numărul de participanți, ci anume starea de acolo. Fiecare concurent avea un fel al său de a aborda subiectul, un punct puternic care le sublinia individualitatea. Încă de la preselecție le-am observat aceste calități și am zis că de la fiecare am ce învăța”, a spus câștigătoarea trofeului „Oratorul USM 2015”, Laura Muruzuc.

Faptul că a fost desemnată câștigătoarea concursului a făcut-o să se simtă implinită și să realizeze că munca pe care a depus-o nu a fost în zadar: „Să aud că anume eu sunt cîștigătoarea acestui titlu râvnit a fost o confirmare a faptul că ceea ce fac, felul în care gândesc, felul în care simt și dau viață cuvântului e un lucru frumos și anume el reușește să-i inspire pe ceilalți. Eu sper că azi am trezit atitudini și idei corecte care vor întări ființa lor. „Oraturul USM 2015″ e dragostea mea față de cuvinte mici care crează lucruri mari”, a mai adăugat Laura.

În cadrul concursului a fost desemnat și deținătorul titlului „Simpatia publicului”, unde cei prezenți la eveniment au votat pentru cel al cărui discurs i-a cucerit. Astfel, titlul i-a revenit studentului Fiodor Tonu, care a obținut și locul III în concurs.

Juriul a evaluat obiectiv fiecare participant și s-a arătat mulțumit de prestația vorbitorilor: „Pe ani ce trec, la concursul de oratorie vin studenți tot mai buni și mai buni, ceea ce denotă faptul că la USM oratoria e la ea acasă. Vorbitorii s-au prezentat la nivel, iar prin originalitatea ideilor expuse au oferit publicului discursuri bune și foarte bune”, a menționat Sveatoslav Beglița, președintele juriului.

Toți vorbitorii s-au ales cu dimplome de merit, iar cei care au ocupat locurile de frunte s-au ales cu medalii și cărți din partea organizatorilor.

Amintim că titlul „Oratorul USM 2013” i-a revenit studentului de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Dumitru Jomir, iar anul trecut trofeul a fost obținut de Alexandru Ghețan, student al Facultății de Istorie și Filozofie.

S-ar putea să-ți placă și Mai mult de la autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.