“Oratorul USM 2014”

Tinerii pasionați de arta oratoriei s-au întrecut, ieri, pentru titlul de Oratorul USM 2014. În urma celor trei etape ale concursului, cel mai talentat orator s-a dovedit a fi Alexandru Ghețan.

Înscrierea la concurs, deschisă în perioada 26 martie – 9 aprilie, s-a făcut în baza formularelor de înregistrare care au fost ulterior analizate de organizatorii concursului. În urma evaluării au fost desemnate 13 persoane câștigătoare.

Etapa a doua a avut loc, ieri, 7 aprilie, în incinta USM, la care au participat: Elena Guțu, Silvia Tsenkyu, Oleg Tomșa, Vlad Bilețchi, Tatiana Cocerva, Veronica Oboroc, Carolina Dogaru, Daiana Pîrgaru, Ecaterina Cebanu, Alexandru Ghețan, Arthur Dumanschi, Vera Catană, Adrian Grosu. Aceștia au ținut fiecare câte un discurs de 5 – 7 minute la tema: „Sunt ceea ce aleg”.

Câteva idei din discursurile tinerilor:

  • „Eu sunt cel ce caută, eu sunt cel ce trăiește” (Vlad Bilețchi)
    „Destinul nu este legat de noroc ci de alegeri” (Tatiana Cocerva)
  • „Tot restul vieții îl dedic creării variantei celei mai perfecte ale mele” (Veronica Oboroc)
    „Nu lucrurile pe care le alegem sunt importante în viață, dar trăirile cauzate de alegerile noastre” (Ecaterina Cebanu)
  • „Unii aleg să aleagă, alții aleg să nu aleagă. Paradoxal, dar așa e” (Alexandru Ghețan)
  • „A face o alegere înseamnă a ne manifesta într-un mod original” (Vera Catană)

În a treia etapă s-au calificat 12 din cei 13 participanți. De data aceasta, tinerii au avut sarcina să improvizeze un discurs începând cu: „Mă mândresc…”

„Mă mândresc că sunt scout”, „Mă mândresc cu țara mea”, „Mă mândresc cu mine, fiindcă sunt, exist și am ajuns să fiu așa”, „Mândria este o fericire. Să fim mândri dar și modești în acelaști timp”, sunt câteva din ideile enunțate de tinerii oratori.

Locurile I, II și III au fost desemnate de juriu iar premiul „Simpatia publicului” de publicul spectator. Astfel, Alexandru Ghețan, student la Facultatea de Istorie și Filozofie a câștigat premiul I dar și Simpatia Publicului. Pe locul II s-a clasat Ecaterina Cebanu iar pe locul III Elena Guțu.

„Pentru mine concursul a fost o nouă experiență. Senzațiile noi sunt cele pe care le ținem minte cel mai mult și tocmai acesta a fost motivul pentru care am participat. Tema propusă a fost una foarte largă, fiecare a avut ce spune. Mie mi-a fost ușor să-mi alcătuiesc discursul. Eu de obicei lucrez noaptea și nu regret că am sacrificat somnul pentru un discurs care în cele din urmă mi-a reușit”, a declarat pentru #diez, Alexandru, Oratul USM 2014.

Am participat pentru că am vrut să mă încerc în rolul de orator. Tema nu a fost dificilă dar au fost atât de multe idei pe care a trebuie până la urmă să le așez cap la cap. Sper că m-am descurcat”, a menționat Slivia, o altă participantă.

mm
Vicepresedinte al Autoguvernarea Studenţilor Universităţii de Stat din Moldova

S-ar putea să-ți placă și Mai mult de la autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.