«Autoguvernarea Studenților USM și-a ales președintele»

Conform regulamentului, președintele ASUSM poate fi ales din rîndurile studenților reprezentanți în senatul USM, pentru termenul de un an. Pe data de 5 aprilie, curent, cu ocazia expirării mandatului președintelui ASUSM, Sveatoslav BEGLIȚA, a fost convocată Adunara Generală. Ședința s-a desfășurat în Sala Senatului USM.

Reamintim, ASUSM este o structură reprezentativă a studenților USM, înființată pe data de 8 februarie 2013, prin aprobarea ulterioară a regulamentului de către Adunarea Senatului USM. Scopul prevede valorificărea și promovarea capacităților studenților USM în diverse domenii, prin intermediul susținerii, implementării ideilor și încurajării implicativității acestora în activități extracuricualre.

Ordinea de zi a inclus raportul de activitate ASUSM pentru anul 2015, prezentat de Sveatoslav BEGLIȚA, care a efectuat totalurile evenimentelor organizate de către Autoguvernarea Studenților, sau prin implicarea activă a acesteia timp de un an. Raportul a fost urmat de o serie de întrebări și răspunsuri din partea membrilor adunării, care au venit cu noi sugestii pentru eficientizarea activității ASUSM.

Un alt punct discutat în cadrul ședinței a fost propuenerea de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare al ASUSM. Propunerea prevede adăugarea unei noi comisii pe lângă bordul ASUSM, în număr de 100 persoane, aleasă prin concurs prin depunerea CV-ului și ulterior prin interviu. Cu majoritatea de voturi, modificarea a fost adoptată.

Punctul culminant al ședinței a fost alegerea președintelui ASUSM. Conform noilor modificări, candidatul propus la funcția de președinte, alege doi vice președinți. Au fost propuse două candidaturi, cea a domnului Sveatoslav Beglița și a domnișoarei Cătălina Zop. Prin vot deschis, cu majoritatea de 46 din 77, președinte ASUSM, în al doilea mandat a fost ales Sveatoslav BEGLIȚA, student în anul II la Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative. Funcția de vice-președinte au obținut-o Corneliu CIORICI, senator la Facultatea de Fizică și Inginerie și celălalt vicepreședinte Cătălina ZOP, senator la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, iar secretarul este Rață Daniela, Facultatea de Relații Internaționale.

Urăm succes noii conduceri și promitem păstrarea tradițiilor și organizarea a noi activități și proiecte pentru studenții USM.

S-ar putea să-ți placă și Mai mult de la autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.